Weldadig wandelen. 8 wandelingen door de Koloniën van Weldadigheid (met Rob Wolfs), Gegarandeerd Onregelmatig 2019

ISBN 9789078641759, 144 pag., geïllustreerd.

De Koloniën van Weldadigheid, opgericht tussen 1818 en 1825 door de Maatschappij van door Johannes van den Bosch opgericht tijdens een utopisch sociaal experiment van armoedebestrijding uit het begin van de negentiende eeuw. Aan de grondslag lag de gedachte dat armen uit de stad een nieuw bestaan konden opbouwen door als landarbeiders aan de slag te gaan op het platteland.

In opdracht van Stichting Weldadig Oord en Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig gingen routemaker Rob Wolfs en ik op pad om niet alleen het verhaal van de Koloniën te vertellen, maar de lezer/wandelaar ook mee te voeren naar een achttal bijzondere landschappen in Drenthe, Overijssel en Vlaanderen. We zwerven met deze gids langs gestichten, koloniehuisjes en -kerkjes door prachtige bomenlanen en langs vaarten waarin het zweet van de kolonisten nog maar nauwelijks is opgelost.

In de pers:

‘Zoals gebruikelijk in deze reeks gidsen goede routebeschrijvingen, uitstekende achtergrondinformatie en veel beeldmateriaal, in dit geval veel sprekende, oude foto’s.’  Ria Warmerdam voor NBD Biblion, november 2019

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn