Redactie, Inspiratie & Consult

 

Tekstschrijven

Schrijven van teksten is mijn belangrijkste activiteit. Bijna altijd over geschiedenis, literatuur en landschap. In het verlengde daarvan ligt redactiewerk. Soms verzorg ik een volledige productie van een boek, tijdschrift of brochure. Ik denk ook graag mee over concepten voor boeken, campagnes, tentoonstellingen of andere uitingen en ik neem deel aan de redactie van tv-programma’s of bladen. Als consultant was en ben ik betrokken bij restyling, veranderingstrajecten, redactionele coaching en workshops.

Bladenmaken

Ik was ruim 25 jaar als bladenmaker werkzaam binnen tijdschriftuitgeverijen, o.a. binnen de mediaconcerns VNU, Brouwer Groep en Springer Science & Business Media. Gedurende drie jaar werkte ik als directeur/uitgever van een vaktijdschriftenuitgeverij van de Mercurius Groep. In 2001 keerde ik terug naar customer media om o.a. als creative director enige jaren creatief leiding te geven binnen verschillende bureaus. Over het bladenvak schreef ik een tweetal boeken: Bladenmakers en makers van bladen (1995) en Pitchen is topsport (met Sak van den Boom, 2012).

Mijn diensten

Mijn ervaring in het uitgeef- en communicatievak gebruik ik graag om uitgevers en organisaties bij te staan bij:

  • Redactie: hoofdredactie, productiebegeleiding en -coördinatie, schrijven van interviews en reportages voor vak- en publiekstijdschriften, boeken, brochures, jaarverslagen, etc.;
  • Inspiratie: klankbord  en advies, brainstorm- en verlangensessies, workshops, presentaties en lezingen;
  • Consult: conceptontwikkeling, retooling, redactionele coaching, begeleiding van veranderingsprocessen binnen redacties, interim opdrachten.

Comments are closed.