Schulten. De schilder en zijn landschap, Pictures Publishers, 2018

Groot formaat 26,5 x 34 cm. Met honderden schilderijen.

Hoewel Ton Schulten (Ootmarsum, 1938) inmiddels de leeftijd van 80 jaar heeft bereikt, staat hij nog midden in de nacht op om naar zijn atelier te gaan en de penseel ter hand te nemen. Wat hem drijft is de zoektocht naar het ultieme licht. Sinds hij door te schilderen van een zwaar ongeluk wist te herstellen, beschouwt hij het leven als een geschenk en zijn werk als een onophoudelijk avontuur. Op het moment dat Schulten geen rekening meer hield met perspectieven en het gegeven dat de lucht per se blauw moet zijn, vond hij de vrijheid om zijn eigen stijl te ontwikkelen als ‘schilder van het Consensisme’. De vrede, rust en harmonie die zijn schilderijen uitstralen wordt door veel mensen als bijzonder troostend ervaren.

Als geen ander houdt Ton Schulten van het Twentse coulissenlandschap rondom Ootmarsum, waar hij samen met zijn vrouw Ank nog altijd woont en werkt. Desondanks schildert hij het landschap zoals híj het droomt: ongeordend en tegelijk geordend, in een karakteristiek lijnenspel en een kleurentaal die helder is als glas.

Schulten. De schilder en zijn landschap is een schitterend artistiek testament van een kunstschilder die zich blijft verwonderen over de schoonheid van het Twentse land.

Zie www.picturespublishers.nl/product/ton-schulten-de-schilder-en-zijn-landschap/

Ton Schulten

Schulten. De schilder en zijn landschap

Tags:

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn