Hier loop ik dan. Het mooiste uit de Nederlandse wandelliteratuur (samengesteld en ingeleid door Wim Huijser), Rainbow, 2021

ISBN 9789041714107, paperback, 496 pagina’s

Wandelen is populairder dan ooit. Dankzij hun creativiteit laten wandelende schrijvers blijvende voetsporen achter in het landschap. Zo herinnert de Zuid-Veluwe op tal van plaatsen aan het werk van Jan Siebelink en is Amsterdam onlosmakelijk verbonden met Simon Carmiggelt en Theo Thijssen. Voor lezende wandelaars is het een beloning om onderweg een rustig plekje te zoeken langs het pad en dit boek uit de rugzak te halen.
Wie leest, wandelt immers dubbel!

De verhalen en fragmenten in deze bloemlezing vormen een inspirerende, kronkelende voettocht door het Nederlandse landschap.

In de media:

‘Al jaren schrijft Wim Huijser over wandelen, nu bundelde hij andermans wandelliteratuur in Hier loop ik dan.’ Lisanne van Sadelhoff in AD/Mezza, 7 augustus 2021.

‘Wim Huijser is een wandelaar met oog voor het gebied. Zijn productie is onnavolgbaar. Opgeteld zou hij het fonds van een complete uitgeverij kunnen vullen. Ik volg hem naar vermogen. Maar als gezegd: hij lijkt een ware Vestdijk als het om wandelen (in alle dimensies) gaat.’ Harry Starren op LinkedIn.

‘Er wordt in deze bundel gewandeld door de twaalf provincies van Nederland, een afzonderlijk hoofdstuk is gewijd aan de Veluwe. Bekende en minder bekende wandelschrijvers van vroeger en vandaag komen aan bod. De samensteller is zelf vertegenwoordigd met twee wandelverhalen.’ Mario Molengraaf in PZC, 18 oktober 2021

Tags: , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn