De kracht van wandelen, Lantaarn Publishers, 2019

ISBN 978-94-6354-103-9, 160 pag, geïllustreerd, € 8,99

Voor lang niet iedereen is wandelen een vanzelfsprekendheid. Soms heeft iemand een zetje nodig om de wandelschoenen aan te trekken. Iedereen weet wel dat wandelen goed is voor lichaam en geest. Het is zelfs het beste medicijn, schreef Hippocrates. Tegelijk is het een vorm van levenskunst. Wie wandelt, komt tot nieuwe inzichten, zo getuigen veel schrijvers en filosofen. Daarbij: wie de natuur in trekt, ontvangt vaak meer dan hij zoekt.

In 2017 schreef ik een serie columns en blogs voor wandelkrant tevoet en tweewekelijkse blogs voor Wandelnet.nl. Deze en andere korte beschouwingen zijn gebundeld in deze uitgave. Samen met de wandelcitaten dienen ze als inspiratie om mee op pad te gaan. Eén stap kan al het begin van een wandeling zijn. En ook op ons levenspad zijn we altijd in beweging.

In de media:

‘Dit is nog eens andere koek dan een wandelroute lopen van A naar B. Dit mooie, rustgevende en inspirerende boekje is een aardig cadeau voor iedereen die een beetje ontspanning kan gebruiken.’ tevoet, januari 2019.

De kracht van wandelen is echt een boekje van deze tijd, waarin alles gehaast is en velen op zoek zijn naar zingeving en innerlijke rust. Huijser wisselt zijn bijna filosofische beschouwingen in de natuur af met praktische wandelweetjes.’ Ronald Klinger, De vogeldagboeken van Adri de Groot, 23 april 2019.

‘Wandelauteur Wim Huijser neemt je mee op het pad van helend wandelen. In dit boek heeft hij zijn overpeinzingen opgetekend. Hij geeft een prachtig beeld van wat zijn wandelingen hem hebben opgeleverd.’ deboekwandelaar.nl, 19 maart 2023.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn