Release album/audioboek SilentLive – Twee soorten adem

Samen met Volkskrant-journalist en dichter John Schoorl stelde ik het boek Twee soorten adem. Jazz & Poetry in de Nederlandse Letteren samen, met werk van een achttal dichters en schrijvers: Mischa Andriessen, Wilfried de Jong, Christine Otten, Barney Agerbeek, Guy van Hoof, Roger de Neef, Fred Papenhove en Reinold Widemann.

Het ensemble SilentLive maakte daar een bijzonder audioboek bij. De muziek werd in februari/maart 2021 gecomponeerd en maakt integraal deel uit van het boek. Van iedere dichter uit het boek werd één gedicht geselecteerd. De in totaal tien tracks werden op afzonderlijke locaties opgenomen in de home studio’s van de vier musici in Buenos Aires, Köln, Wageningen en Nieuwegein, waarna het geheel werd samengevoegd en gemixt in Wageningen.

De gedichten uit het audioboek  worden voorgelezen door Wim Huijser en het werd geproduceerd door Jasper Somsen en Frido ter Beek. Het audioboek is te beluisteren via meerdere streamingsdiensten: https://orcd.co/kmb7rl9

Silent Live gaat graag experimenten aan en maakt geïmproviseerde muziek bij silent movies en documentaires. In 2014 formeerde saxofonist Frido ter Beek een eenmalig trio met Jasper Somsen en Bert Lochs, om enkele korte films te voorzien van live geïmproviseerde muziek. De première voorstelling werd zo enthousiast ontvangen, dat er al snel een aantal succesvolle voorstellingen volgden. Het trio komt inmiddels jaarlijks terug in het EYE Filmmuseum Amsterdam net als in de andere filmtheaters waar Silent Live voorstellingen gaf. Het rijke repertoire van Silent Live bevat inmiddels muziek voor vele films en documentaires zoals o.m. The Red Turtle, Microcosmos, Voyage in Time, The Artist en De Wilde Stad.

 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn