Presentatie stripalbum Sjoerd de Vrij – Het vuur van de vrijheid

Op zondag 19 september werd in Hotel De Wereld in Wageningen het stripalbum Sjoerd de Vrij – Het vuur van de vrijheid gepresenteerd. Samen met tekenaar Eric Heuvel (l) en co-auteur Jelle de Gruyter signeerde ik die middag enkele honderden exemplaren.

De eerste drie exemplaren werden in ontvangst genomen door de drie dochters van Sjoerd, Tina, Nettie en Gerda de Vrij, die daarvoor vanuit Londen, Antwerpen en Hilversum waren samengekomen in Wageningen. Zij waren zeer geroerd en verheugd dat het verhaal over de oorlogsjaren van hun ouders – en deels ook van henzelf – na zoveel jaren aanleiding had gegeven tot het schrijven en tekenen van dit verhaal over de bevrijding van Nederland.

Nog drie exemplaren werden uitgereikt aan de Wageningse burgemeester Floor Vermeulen en de kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester Seppe en Kathy. Voor groep 8 van alle scholen in Wageningen is een stripalbum beschikbaar. Maar de bedoeling is dat het album, verschenen bij Uitgeverij L, door veel meer scholen in Nederland gebruikt gaat worden. Daarvoor is een speciale docentenbegeleiding geschreven door Judica Lookman.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn