Presentatie dichtbundel van Jan Wagenaar

Jan Wagenaar leest uit zijn bundel Brieven aan het meisje Nelly W.

Op vrijdagmiddag 17 mei werd in Boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam de dichtbundel Brieven aan het meisje Nelly W. van de Rotterdamse dichter Jan Wagenaar (1948) gepresenteerd. Ik had het eervolle genoegen de dichter bij deze drukbezochte gelegenheid te mogen toespreken.

Twee jaar geleden stuurde Jan mij zijn ‘briefgedichten’ toe met het verzoek daar een oordeel over uit te spreken. Mijn antwoord aan hem staat nu als tekst op de achterzijde van de bundel:

‘Beste Jan, Ik heb je versbrieven ontvangen en al een aantal keren gelezen. Wat kan ik meer zeggen dan dit: ik vind ze mooi, eerlijk en ontroerend. Ze stijgen naar mijn gevoel uit boven het al te persoonlijke. Als lezer kan ik er redelijk dicht bij komen. Dit zijn misschien obligate woorden, maar ik heb geen andere en harder kan ik in dit geval niet zijn.’

Brieven aan het meisje Nelly W. is een uitgave van uitgeverij Coolhaven in Rotterdam.

Tags: , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn