Presentatie boek met beste verhalen van C. Buddingh’

Op donderdag 22 februari, aan het begin van het 100e geboortejaar van de Dordtse schrijver/dichter C. Buddingh’, verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar een door mij samengestelde en ingeleide bundeling van zijn beste verhalen onder de titel Bazip, Deibel en andere verhalen. Het eerste exemplaar wordt op 22 februari om 20.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt overhandigd aan de Dordtse locoburgemeester Piet Sleking.

Buddingh’ mag gerekend tot een van de populairste en toegankelijkste dichters van zijn generatie. Hoewel hij zijn grootste bekendheid dankt aan zijn gedichten, mag ook een deel van zijn proza tot de klassiekers worden gerekend, zoals De avonturen van Bazip Zeehok, de voetbalverhalen ‘Leve het bruine monster’ en ‘Daar ga je, Deibel!’, en de microverhaaltjes die hij in de jaren tachtig schreef op het snijpunt van proza en poëzie.

In de verzamelbundel is ook het verhaal ‘Krijn kan weer pissen’ opgenomen, dat Buddingh’ deels baseerde op situaties die hij meemaakte of te horen kwam ten huize van de Dordtse componist Kors Monster, waarmee hij goed bevriend was. Het Dordtse Muziektheater Hollands Diep onder aanvoering van David Prins zal dit jaar een live-hoorspel van ‘Krijn kan weer pissen’ in productie brengen. Op 22 februari zal hiervan een ‘preview’ ten gehore worden gebracht.

 

Tags:

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn