Poëziemanifestatie Budding(h’) Poets in Schouwburg Kunstmin

Als kers op de taart in het 100ste geboortejaar van de Dordtse dichter C. Buddingh’, organiseert het Buddingh’ Genootschap in co-productie met Schouwburg Kunstmin en Poetry International op zaterdag 24 november van 12:00 – 23:00 uur in Dordrecht de poëziemarathon Budding(h’) Poets. Behalve 30 jaar C. Buddingh’-Prijs, viert dit festival de staat van de Nederlandse taal- en poëziekunst. Vrijwel alle winnaars van 30 jaar C. Buddingh’-Prijs zullen daaraan deelnemen.

Tussen 12 en 23 uur lezen de prijswinnaars in een doorlopend programma fragmenten uit hun prijswinnende bundel en uit recent werk. Literaire zwaargewichten zoals Anna Enquist en Ilja Leonard Pfeiffer wisselen af met aanstormende dichthelden als Lieke Marsman, Marieke Lucas Rijneveld en Radna Fabias. Tijdens deze unieke eendaagse poëziemanifestatie praten de dichters ook met spraakmakende interviewers over de taal die zij willen uitdragen. Dertig jaar taalvernieuwing wordt daarmee in één festivaldag glashelder en de bezoeker zal merken over welke rijke diversiteit de recente Nederlandse taal- en dichtkunst beschikt.

Kunstmin staat deze dag volledig in het teken van poëzie. Naast de spectaculaire marathonlezing met alle C. Buddingh’-Prijswinnaars vinden extra activiteiten plaats. Muziektheater Hollands Diep zal in het randprogramma Buddingh’s verhaal ‘Krijn kan weer pissen’ als live hoorspel opvoeren. Alleen dit onderdeel van het programma is – los van de poëziemarathon – tegen een sterk gereduceerde toegangsprijs te bezoeken.

Sinds 1988 vindt de jaarlijkse uitreiking van de C. Buddingh’-Prijs voor het beste poëziedebuut op het Poetry International Festival plaats. Sindsdien hebben 30 Nederlandse dichters deze prijs ontvangen.

Zie nu voor verdere informatie:https://www.kunstmin.nl/programma/buddingh-poets/

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn