Pad van de Vrijheid op shortlist Beste wandelroute van de Benelux

Met nog 4 andere routes maakt het ‘Pad van de Vrijheid’ kans om de eretitel ‘Beste wandelroute van de Benelux’ in de wacht te slepen. De jury selecteerde uit maar liefst zeventien wandelroutes een shortlist van vijf. De overige kanshebbers zijn: het Vlaamse wandelnetwerk ‘de Merode’, langeafstandswandeling ‘RivierPark Maasvallei’, Streekpad Westfriese Omringdijk en de Oude Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug. Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, op zaterdag 1 mei a.s., wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Bij alle kandidaten gaat het om nieuwe of recentelijk ingrijpend gewijzigde routes in Nederland, België en het Groothertogdom Luxemburg. Ondanks de beperkende coronamaatregelen, slaagden de juryleden erin honderden kilometers af te leggen om de routes van de longlist in de praktijk te testen. Ze letten daarbij onder andere op aanwezige bewegwijzering, ondergrond, aantrekkelijkheid van het landschap, eventuele thematiek en de kwaliteit van de informatie in de routegids of op de website.

Het Pad van de Vrijheid werd in afgelopen jaar in het kader van 75 jaar Bevrijding ontwikkeld door de gelijknamige stichting. De Wageningers Lysbeth Beels, Ilonne Bongers, Wim Huijser en Robert Frijlink ontwierpen, samen met professioneel routemaker Rob Wolfs en uitgeverij Blauwdruk, de 13 etappes van het 150 km lange pad om Wageningen evenals de begeleidende wandelgids. Behalve een officiële presentatie van het pad in juli 2020 konden geen van de geplande activiteiten doorgaan. Stichting Pad van de Vrijheid hoopt dat dit in het komend voorjaar wel weer mogelijk zal zijn en heeft daarvoor nieuwe plannen in voorbereiding.

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn