Over Voskuil op FestiValderAa in Taarlo

Stichting Zomerzinnen presenteert op 2, 3 en 4 juli aanstaande in Taarlo een gevarieerd literair programma als onderdeel van een fietstocht langs vier locaties van FestiValderAa.

Projectleider Annette Timmer, vanaf de start in 2007 nauw betrokken bij Zomerzinnen, is enthousiast: “Zomerzinnen staat zeer goed aangeschreven in de literaire wereld en bij de bezoekers. Het is prachtig om op deze manier een “doorstart” te kunnen maken. Publiek kan op een ontspannen en intieme manier blijven kennismaken met het werk van landelijke en regionale dichters en schrijvers. Auteurs en lezers ontmoeten elkaar, wat stimulerend en inspirerend werkt.”

Vrijdagavond 2 juli is het thema literatuur en natuur.
Alex Vissering geeft een voorproefje van zijn solo-album Vogeltjeman en zijn boek Vogelwies.
Wim Huijser wordt geïnterviewd over de bloemlezing die hij samenstelde met de mooiste wandelfragmenten uit Bij nader inzien en Het Bureau van J.J.Voskuil (1926-2008). Had je nog willen wandelen is een feest der herkenning voor Voskuillezers van het eerste uur en voor anderen een ideale kennismaking met zijn werk.

Zaterdagavond 3 juli kun je een gelauwerde schrijver ontmoeten. Benny Lindelauf brengt een huiveringwekkende winterse vertelling uit Hele verhalen voor een halve soldaat. Dit boek is in april bekroond met de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs 2021.
Rogier Hemmes zorgt voor passende livemuziek en een sfeervolle soundscape.

Zondagavond 4 juli presenteert het Vlaamse duo Eléonor en Gerry De Mol Ik had me het leven anders voorgesteld, een geheel nieuw liedrepertoire op teksten van J.J. Slauerhoff.  In 2021 is het 100 jaar geleden dat deze in Leeuwarden geboren dichter/scheepsarts zijn eerste gedichten publiceerde.

De kaartverkoop voor FestiValderAa begint vrijdag 4 juni. http://www.zomerzinnen.nl

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn