onbegrensd Wim Huijser

Onbegrensd. In gesprek over verlangen en culturele identiteit (met Bert den Boer), Scriptum, 2010

In vervolg op ‘Leef je verlangen’ (2006) vervolgden Bert den Boer en ik onze zoektocht naar het verlangen. De mens is zijn verlangen, wordt wel gezegd. Maar welke verlangens leven bij vooraanstaande personen die hun wortels elders hebben? Hoe beleven zij hun verlangens en welke rol speelt culturele identiteit en loyaliteit? En hoe kijken zij aan tegen de uitspraak van prinses Máxima, die zoveel commotie veroorzaakte?

Na de tragische gebeurtenissen op 30 april 2009, toen een auto inreed op de Koninklijke familie, verzuchtte menige Nederlander: ‘Gelukkig dat het geen buitenlander is.’ Die opmerking geeft aan dat op een dieperliggend niveau onze samenleving worstelt met samenleven in een multiculturele maatschappij. Dit boek wil een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over integratie, identiteit en culturele diversiteit.

Vijftien interviews: Adjiedj Bakas (trendwatcher), Victoria Koblenko (actrice), James Kennedy (historicus/columnist), Stine Jensen (schrijfster/filosofe), David Pinto (hoogleraar/schrijver), Anousha Nzume (theatermaakster), Maria Genova (schrijfster/journaliste), Sylvain Ephimenco (columnist/schrijver) Afshin Ellian (jurist), Mariko Peters (tweede kamerlid), Roberto Payer (directeur Hilton Amsterdam), Tsering Jampa (Campaign for Tibet), Urszula Antoniak (cineaste), Fouad Laroui (schrijver/wetenschapper) en Nilgün Yerli (cabaretière/schrijfster) bieden een fascinerende kijk op Nederland.

Op donderdag 21 oktober 2010 vond bij De Baak te Driebergen de boekpresentatie van Onbegrensd plaats. De auteurs gaven in een middagsymposium over culturele identiteit, verlangen en diversiteit een workshop en overhandigden het eerste exemplaar aan Faiza Dadi, Etnische Zakenvrouw 2010 en COO van De Baak. Bekijk de foto’s van de boekpresentatie op de Facebook page

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn