Officiële start educatieprogramma Stripboek Sjoerd de Vrij

Op donderdag 10 februari a.s. zal de burgemeester van Oldebroek, Tanja Haseloop-Amsing, ook bestuurslid van Wageningen45, het educatieve programma rondom het stripboek  Sjoerd de Vrij – Het Vuur van de Vrijheid, uitreiken aan de directeur van de Nassauschool in Hattemerbroek, Anne van den Noort. En daarmee gaat het educatieve programma rondom dit stripboek voor leerlingen in het basisonderwijs, officieel van start. In de afgelopen maanden is dit programma in opdracht van Wageningen45 geschreven en inmiddels op een aantal scholen bij leerlingen van groep 7 en 8 een pilot gedraaid.

In het stripboek van Jelle de Gruyter en Wim Huijser, met tekeningen van Eric Heuvel, wordt onder andere aandacht geschonken aan de treinbeschieting in Hattemmerbroek. Het lesprogramma met een handleiding voor leerkrachten is verkrijgbaar via Wageningen45 en de stripboeken worden gratis meegeleverd (zolang de voorraad strekt).

Op de foto: Overhandiging van de stripboeken door Max (links) aan docenten Daniël (midden) en Jasper (rechts)van de St. Jozef Basisschool in Wageningen.

 

 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn