Budding(h’) Poets viert 30 jaar taalvernieuwing

Foto: Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek met Francis Broekhuijsen (foto Bas Czerwinski).

Op zaterdag 24 november werd de staat van de Nederlandse taal- en poëziekunst gevierd tijdens de unieke eendaagse poëziemanifestatie Budding(h’) Poets in de Dordtse Schouwburg Kunstmin. Dertig winnaars van de C. Buddingh’-prijs stonden één podium, afgewisseld door interviews en een randprogramma waaronder mijn lezing over C. Buddingh’. De drie overleden winnaars werden vervangen door dierbaren van hen. Aanwezig waren onder anderen: Lieke Marsman, Marieke Lucas Rijneveld, Joke van Leeuwen, Ilja Leonard Pfeijffer en Anna Enquist.

Ook werd de winnaar bekend gemaakt van de voor deze gelegenheid georganiseerde poëziewedstrijd voor budding poets tot 27 jaar. De jury (Marieke van Leeuwen, Casper Markesteijn, Frits Baarda en Wim Huijser) was over het algemeen aangenaam verrast door het hoge niveau en de aantrekkingskracht van enkele gedichten, geleverd door jonge talenten.

Winnares werd Emma van Hooff uit Noordwijk met haar gedicht ‘Ieder huis heeft zo’n beest’. De plaatsen 2 en 3 waren voor twee Vlaamse dichters: Mattijs Deraedt met zijn gedicht ‘Brussel’ en Senne Bogaerts met ‘Gekkenhuis’.

Hieronder een korte video-impressie van het live hoorspel ‘Krijn kan weer pissen’, uitgevoerd voor Muziektheater Hollands Diep op basis van het gelijknamige verhaal van C. Buddingh’.

Budding(h’) Poets

Tags: ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn