Audioboek ‘Twee soorten adem’ van SilentLive

Het boek Twee soorten adem. Jazz & Poetry in de Nederlandse Letteren, dat ik samenstelde samen met John Schoorl krijgt ook een bijzondere, muzikale component: het audioboek Twee soorten adem. Dat werd in februari/maart jl. gecomponeerd en gearrangeerd door SilentLive. Dit ensemble richtte zich eerder op het begeleiden van zwijgende films en bewegend beeld door middel van improvisatie. Ontstaan in 2014 als gelegenheidsensemble, bleek de samenwerking zo vanzelf te gaan en inspirerend te verlopen, dat besloten werd als groep verder te gaan percussie en EFX, Florian Zenker – gitaren, EFX en percussie en Jasper Somsen – contrabas.

Van iedere dichter uit het boek – waaronder John Schoorl, Mischa Andriessen, Wilfried de Jong en Fred Papenhove – werd één gedicht geselecteerd. De in totaal tien tracks werden op afzonderlijke locaties opgenomen in de home studio’s van de vier musici in Buenos Aires, Köln, Wageningen en Nieuwegein, waarna het geheel werd samengevoegd en gemixt in Wageningen. Ron Kesteloo masterde de tracks in Studio Kesteloo, Vianen. De gedichten zijn door mij voorgelezen en het audioboek werd geproduceerd door Jasper Somsen en Frido ter Beek.

Heel bijzonder is dat het audioboek Twee soorten adem zal worden uitgebracht door het gerenommeerde label Challenge Records. Binnenkort zal het gratis te beluisteren zijn via Spotity, Deezer en TouTube. Het boek zal in september worden gepresenteerd in BBLTHK Wageningen.

 

 

 

 

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn