Arnhems Luiletterland. Drie wandelingen door het literaire landschap van Arnhem, Kontrast, 2021

ISBN 978 94 92411 61 7, 96 pagina’s, geïllustreerd, € 9,99

Steeds meer mensen ervaren het genoegen van wandelen, met name in de eigen woon- en leefomgeving. Helemaal als ze daarmee dicht bij huis iets ‘nieuws’ ontdekten. Lezen over vertrouwde plekken kan stimuleren om beter te kijken.

Schrijver-wandelaar Wim Huijser houdt ervan om geschiedenis en literatuur met elkaar te verbinden. Samen met routemaker Rob Wolfs ontwierp hij een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs – en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven. Zo volgen we het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pim Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

Arnhems luiletterland neemt je mee op een tocht door de Arnhemse literatuur, en is daarnaast een ideale roadmap voor Arnhemmers en niet-Arnhemmers die het literaire landschap van de stad ook met eigen ogen willen aanschouwen.

In de pers:

‘Een lezenswaardige, makkelijke publicatie voor iedereen die om Arnhem en Arnhemse letterkunde geeft.’ Kees Crone op Arnhem-direct.nl, 20 mei 2021.

‘Wim Huijser heeft gezorgd voor een mooi boekje voor schrijvende wandelaars en wandelende schrijvers en iedereen die in hun spoor wil gaan. […] Zou dit boekje niet een mooi welkomstgeschenk van de gemeente Arnhem zijn voor mensen die in deze gemeente komen wonen?’ Op http://willemswonderlijkewandelingen.com

Aangezet door de Velpse boekhandelaar Walter Jansen ging auteur Wim Huijser op zoek naar Arnhemse sporen in de Nederlandse literatuur.’ Henk Aalbers in De Gelderlander, mei 2021.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Twitter
LinkedIn